Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

Postat de Ela68 in Mancaruri de post
20 Iul 2015 | 12376 vizualizari
Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

De obicei, mancarea gatita imi place s-o servesc fierbinte, insa, acest preparat il prefer rece, asa cum vi-l recmand si voua. Suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina si ar fi bine sa ne bucuram din plin de aroma acestora. Incercati aceasta combinatie si-mi veti da dreptate !

Ingrediente

  • 2-3 cepe medii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 vinete mici
  • 1 kg ardei gras
  • 500 gr rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam  acoperiti cu un capac astfel incat atunci cand le curatam  coaja sa se desprinda usor.
3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in ulei cu putina sare.( optional, se poate adauga 1 lingurita vegeta de casa )
4. Taiem rosiile cubulete si le punem peste ceapa, lasandu-le la foc mic pana se formeaza sosul. In acelasi timp, punem vinetele la gratar, pe ambele parti. Le adaugam sosului de rosii si lasam in continuare sa fiarba la foc mic. 
5. Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam ardeii curatati de coaja si cotoare si taiati fideluta si potrivim de sare si piper. La final, adaugam usturoiul taiat felii subtiri, mai lasam doua minute si oprim focul.
5. Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cei mai pufosi mucenici de post

Postat de rhapsody

Desert cei mai pufosi mucenici de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2....

Citeste continuarea

Briose de post pentru Mos Craciun

Postat de Valclaudia

Briose de post pentru Mos Craciun

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2015, 12:46
o bunatate
la 20.07.2015, 13:05
tare buna!
la 20.07.2015, 13:06
foarte buna!
la 20.07.2015, 13:22
buna buna
la 20.07.2015, 13:43
Ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking