Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

Postat de Ela68 in Mancaruri de post
20 Iul 2015 | 12401 vizualizari
Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

De obicei, mancarea gatita imi place s-o servesc fierbinte, insa, acest preparat il prefer rece, asa cum vi-l recmand si voua. Suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina si ar fi bine sa ne bucuram din plin de aroma acestora. Incercati aceasta combinatie si-mi veti da dreptate !

Ingrediente

  • 2-3 cepe medii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 vinete mici
  • 1 kg ardei gras
  • 500 gr rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam  acoperiti cu un capac astfel incat atunci cand le curatam  coaja sa se desprinda usor.
3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in ulei cu putina sare.( optional, se poate adauga 1 lingurita vegeta de casa )
4. Taiem rosiile cubulete si le punem peste ceapa, lasandu-le la foc mic pana se formeaza sosul. In acelasi timp, punem vinetele la gratar, pe ambele parti. Le adaugam sosului de rosii si lasam in continuare sa fiarba la foc mic. 
5. Cand vinetele s-au inmuiat, adaugam ardeii curatati de coaja si cotoare si taiati fideluta si potrivim de sare si piper. La final, adaugam usturoiul taiat felii subtiri, mai lasam doua minute si oprim focul.
5. Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post

Postat de MotanLaOale

Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post

Fasolea se fierbe in oala sub presiune o ora cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se lasa la scurs si racit. Porumbul (congelat) se fierbe 30 minute si se pune la scurs si racit. Caand...

Citeste continuarea

Tocana de ciuperci

Postat de MotanLaOale

Tocana de ciuperci

Ciupercile se curata si se spala bine. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se adauga si ardeii si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2015, 12:46
o bunatate
la 20.07.2015, 13:05
tare buna!
la 20.07.2015, 13:06
foarte buna!
la 20.07.2015, 13:22
buna buna
la 20.07.2015, 13:43
Ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking