Ingrediente
pentru 200-250 g de sos :
- 1 cana plina de frunze de patrunjel
- 1 lingurita de sare mare
- 1 lingurita de piper
- 1 lingura de paprika
- 1 lingura de chimen pudra
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura buna de concentrat de rosii
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer.
Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen.
Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet.
Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la frigider.
Fierbeti cartofi noi si rumeniti-i intr-o tigaie cu un pic de acest sos, este delicios.
Iata si o reteta de tajina marocana cu peste marinat in acest sos delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|