Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
4 Mar 2013 | 4436 vizualizari
Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara

By Laura (Lalaworld)!

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina + 2 linguri
  • 4 oua
  • 200 g zahar + 2 lingurite
  • 100-200 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie (25 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 100 g unt
  • 40 g fulgi de cocos
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara

Sirop:

  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.

Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.

Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.

Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.

Apoi incorporam treptat faina si sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoprim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald, timp de 1-2 ore.

In acest timp mixam untul cu zaharul pudra si scortisoara.

Nuca o amestecam cu zaharul.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 parti egale.

Din bucatile obtinute, intindem cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt, jumatate din miezul de nuca si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.

Foaia se ruleaza strans, apoi se taie cu un cutit sau cu ajutorul unei ate in bucati de aproximativ 4 cm grosime.

Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 15 minute.

Dam apoi tava la cuptorul peincalzit, la foc mic si lasam pana se rumenesc usor deasupra, aproximativ 30-40 de minute.

Intre timp pregatim siropul: punem laptele intr-un ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Cu 10 minute inainte de a-i scoate, luam fiecare melcisor si il inmuim bine in siropul fierbinte.

Se pun din nou in tava si se mai dau 10 minute la cuptor.

Apoi se scot si se lasa la racit

Sunt foarte, foarte buni!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baclava turceasca (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Baclava turceasca (reteta video)

- la inceput amestec fistic cu zahar ,scortisoara si cardamon ,asta va fi umplutura baclavalei.o  las la o parte . - desfac pachetul de foi apoi iau o tava (tava este de ceramica cu 26...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de MotanLaOale

Cozonac fara framantare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron. Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca. Dupa 10 minute cand a crescut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 18:49
Minunati!
la 04.03.2013, 18:50
la 04.03.2013, 18:51
multumesc Alba!
la 04.03.2013, 18:51
Motanel
la 04.03.2013, 18:52

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking