Melcisori cu nuca (de post)

Postat de deyutzky in Prajituri
10 Apr 2012 | 26028 vizualizari
Melcisori cu nuca (de post)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Umplutura:
  • 2 cani jum nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Mod de preparare

Aluatul:

Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva.

Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom).

Intr-un bol mai mare punem faina, in mijloc adaugam maiaua (drojdia) peste care adaugam si compozitia obtinuta din restul ingredientelor, framantam bine si lasam la crescut cca. 1h-1h jum.

Umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine.

Sirop:

Intr-un castronel amestecam apa, zaharul si romul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2.

Intindem o foaie pe masa de lucru peste care adaugam jum din compozitia de umplutura, rulam foaia ca pe rulada si apoi o taiem felii. La fel se procedeaza si cu a2a foaie.

Dupa ce am terminat de feliat, asezam feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam aprox 20 de minute la crescut.

Le ungem apoi cu siropul obtinut si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, aprox 25 de min la foc mic.

Poftiti la melcisori!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca

Postat de Nadyne

Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca

 Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2012, 00:18
super yumy...ador melcisorii cu nuca
la 11.04.2012, 00:22
mmm ce buni cunt imi plac
la 11.04.2012, 00:39
serviti-va
la 11.04.2012, 05:50
la 11.04.2012, 09:59

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking