Rulouri cu nuca insiropate

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
14 Oct 2012 | 6009 vizualizari
Rulouri cu nuca insiropate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie (un pachetel de drojdie are 25 g)
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri nuca
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • unt pentru uns foaia
  • Pentru sirop:
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Aluatul:

Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut.

Lasam sa creasca 10 minute.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura camerei, zaharul si maiaua.

Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 250 de g).

Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la dospit la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.

Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.

Peste foaia de aluat intindem cu o spatula untul moale (NU topit), apoi peste unt punem nuca amestecata cu zaharul si cacaoa si uniformizam.

Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava 20 de minute. 

Dam apoi tava la cuptor, la foc mediu si lasam pana se rumenesc frumos (eu am cam uitat de ele si s-au brozat mai tare:D).

Pentru sirop: punem zaharul si laptele pe foc, si amestecam pana cand zaharul s-a topit, iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Dupa ce s-au facut rulourile, le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca 5 minute, nu mai mult apoi le insiropam.

Sunt foarte bune insiropate, iar cu un pahar de laptic alaturi sunt perfecte!

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nuca insiropate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir moldovenesc

Postat de ianculubita

Cozonac trandafir moldovenesc

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 00:03
...la ora asta tu ma ispitesti cu asemenea bunatati?...pastreaza-mi unul pentru dimineata!
la 15.10.2012, 00:05
Ania, sigur ca iti pastrez!
la 15.10.2012, 00:08
bune bune
la 15.10.2012, 00:13
multumesc Vladimir!
la 15.10.2012, 00:37
Eu ma risc sa iau unul chiar si la ora asta

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking