Melcisori cu nuca si mac insiropati

Postat de babi5 in Dulciuri
30 Sep 2014 | 6323 vizualizari
Melcisori cu nuca si mac insiropati

Buni si spornici

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr mac
  • 250 gr nuca
  • 1 lingura razatura lamaie
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri miere de albina
  • 150 gr unt

Mod de preparare

Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit. Mai framintam pana obtinem un aluat elastic si care nu ne mai ramane lipit de mana. Acoperim si lasam sa creasca la un loc ferit de curent.

Intre timp macinam macul si nuca, punem in doua castroane. Adaugam cate 100 grame zahar si cate un zahar vaniliat si punem peste fiecare cate 100 ml lapte fierbinte si amestecam bine.

Cand aluatul a crescut il impartim in sase parti egale. Framantam fiecare biluta obtinuta, apoi incepem sa intindem sub forma de dreptunghi. Ungem foaia obtinuta cu nuca sau mac, cu ce vreti sa incepeti, pe toata suprafata, apoi rulam strans. Cu un cutit bine ascutit taiem felii, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formand astfel melcisori. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului. Lasam sa creasca 10 minute apoi ii ungem cu ou batut si ii introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute. Cand sunt bine rumeniti ii scoatem si ii insirropam cu siropul facut intre timp din miere de albine si zaharul ramas. Acoperim 10 minute dupa care se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si mac insiropati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mini croissante cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert mini croissante cu ciocolata

Rupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin...

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu merisoare

Postat de Constelatialeu

Chec din albusuri cu merisoare

Albusurile cu sarea le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina cernuta si cu ajutorul unei linguri am incorporat-o in albusuri,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 19:32
buni
la 30.09.2014, 20:12
la 30.09.2014, 20:14
deliciosi
la 30.09.2014, 20:25
foarte buni
la 30.09.2014, 20:29
Tare buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking