Mini clatite cu dovlecel si almette

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Iul 2015 | 3073 vizualizari
Mini clatite cu dovlecel si almette

Daca tot am cules din gradina niste dovlecei,am zis sa fac ceva dulce,ca ciorba ne sta in gat.....

Ingrediente

  • 150 g almette cu smantana
  • 4 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar brun
  • 650 g dovlecel ras
  • 250 g faina
  • ulei pentru prajit
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Mai intai curatam dovlecelul de coaja si de seminte ,apoi il dam pe razatoarea mare,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat,amestecam bine.Apoi adaugam ouale si la final faina cernuta.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga bine,adaugam putin ulei,apoi cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaie,dam ce forma vrem noi,eu le-am facut mai ovale .Le lasam sa se rumeneasca pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta.Le scoatem pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei si le servim simple sau cu dulceata de zmeura ( sau ce alta dulceata doriti).Sunt bune atat calde cat si reci....

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini clatite cu dovlecel si almette" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu crema si amaretti

Postat de Geanina87

Tarta cu crema si amaretti

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si...

Citeste continuarea

Fursecuri in doua culori

Postat de Geanina87

Fursecuri in doua culori

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios. Aluatul maro: Se procedeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 15:01
Woow, ce bune sunt!
la 08.07.2015, 15:03
N-am incercat clatite de-astea, dar sunt convinsa ca nu pot fi decat bune.
la 08.07.2015, 15:07
Merisor,cu almette e prima data,faceam doar cu dovlecei,mie imi plac mult....doar ca se mananca repede....
la 08.07.2015, 15:18
bune bune
la 08.07.2015, 15:18
ce faine sunt , cred ca sunt si bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking