Mini dovleci aromati

Postat de adnia in Prajituri
28 Sep 2013 | 2805 vizualizari
Mini dovleci aromati

Ingrediente

  • 250 g dovleac crud ras
  • 200 g faina alba de grau
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt Coselli
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • Pentru finisare:
  • dulceata de piersici albe
  • putina pasta de zahar maro, pentru formarea coditelor micilor dovleci

Mod de preparare

Cu ajutorul blenderului/robotului de bucatarie/mixerului vertical, se paseaza dovleacul crud cu ouale si iaurtul, pana se obtine un piure catifelat. Se transfera compozitia intr-un bol incapator si se incorporeaza, pe rand toate celelalte ingrediente, amestecand cu spatula. 

Se preincalzeste cuptorul. Aluatul se toarna in forme de mini-guguluf de silicon, unse cu putin ulei. Se coc la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 2 minute la racorit, dupa care se scot din forme si se lasa la racit.

Se ajusteaza prajiturelele cu cutitul (se taie baza pe orizontala, astfel incat guguluful sa se aseze doar pe striatiile originale, fara sa prezinte cercul acela, ca baza). Se lipesc doua cate doua cu dulceata de piersici, astfel incat sa semene cu niste dovleci turcesti (arata dragut, mai ales ca si culoarea originala ii ajuta mult).  Ultima "tusa" este realizarea coditelor din pasta de zahar maro: se ruleaza pasta , se taie in 3 bucati si se modeleaza fiecare bucatica in parte, sa semene cu o codita, care se va infige pur si simplu in orificiul gugulufilor.

Se servesc reci, eventual pudrati cu zahar.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini dovleci aromati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

Foile:  Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

In primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 23:14
Ce daduuuutz!
la 29.09.2013, 00:27
la 29.09.2013, 07:31
Bravo!! Arata tare bine, nici nu asa fi spus ca nu sunt adevarati..
la 29.09.2013, 07:51
la 29.09.2013, 08:43
Sunt tare simpatici!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking