Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Postat de medioto59 in Dulciuri
26 Ian 2013 | 3696 vizualizari
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Ingrediente

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness

Mod de preparare

Prepararea cojilor

Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza. Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor. In primele 10 minute coacem la foc iute, apoi mai lasam circa 10 minute la foc moderat. Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.

Scoatem cojile din cuptor, le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.

Prepararea cremei

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca. Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.

Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus, adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.

Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Praline Tiramisu

Postat de merisor67

Praline Tiramisu

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul. Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea. Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 13:45
Sunt pentru aşa ceva la fiecare masă. Şi să nu mă contrazică nimeni, am zis
la 26.01.2013, 13:46
cum zice Padre Nu avem voie sa-l contrazicem
la 26.01.2013, 13:47
o bunatate
la 26.01.2013, 13:48
bune bune
la 26.01.2013, 13:51
frumoase

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking