Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Postat de medioto59 in Dulciuri
26 Ian 2013 | 3737 vizualizari
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Ingrediente

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness

Mod de preparare

Prepararea cojilor

Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza. Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor. In primele 10 minute coacem la foc iute, apoi mai lasam circa 10 minute la foc moderat. Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.

Scoatem cojile din cuptor, le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.

Prepararea cremei

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca. Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.

Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus, adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.

Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert clatite cu branza si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert clatite cu branza si bezea

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...

Citeste continuarea

Desert haiose

Postat de katty

Desert haiose

Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 13:45
Sunt pentru aşa ceva la fiecare masă. Şi să nu mă contrazică nimeni, am zis
la 26.01.2013, 13:46
cum zice Padre Nu avem voie sa-l contrazicem
la 26.01.2013, 13:47
o bunatate
la 26.01.2013, 13:48
bune bune
la 26.01.2013, 13:51
frumoase

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking