Ingrediente
- 200 ml. apa;
- 100 ml. ulei;
- 200 gr. faina;
- 6 oua mici;
- putina sare
Mod de preparare
Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit.
Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine.
Se adauga putina sare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se spriteaza gramajoare de aluat, pastrand distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul dupa coacere.
Se pune tava la cuptorul incins la 180-200 grade, timp de aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc si isi maresc volumul. Sa nu deschideti usa cuptorului in primele minute, ca sa creasca frumos!
Se lasa la racit, se taie pe lungime, se umplu cu diferite creme (eu le-am umplut cu budinca de ciocolata) si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere (reteta de cofetarie)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|