Muffins panettone

Postat de Xandrinne in Dulciuri
25 Mai 2014 | 3015 vizualizari
Muffins panettone

O delicioasa reteta, preluata de pe blogul Olgutei.

Ingrediente

  • 300 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 130 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 1 ou intreg si 1 galbenus,
  • 100 g unt topit si racit,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1 lingurita coaja de portocala;
  • 40 g miez de nuca maruntita,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g stafide,
  • 20 g ciocolata, maruntita,
  • 40 g rahat,
  • 1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.

Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.

Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.

Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii (ale mele au fost ceva mai "bronzate").

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins panettone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Postat de deyutzky

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie...

Citeste continuarea

Negresa cu zmeura

Postat de RuxyRux

Negresa cu zmeura

Topim untul  la foc mic, intr-un vas larg( ibric mare) si apoi in el topim ciocolata(cu vasul tras de pe foc). Punem in compozitie, zaharul, ness-ul, vanilia si cu un tel omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 18:59
Ce frumos au crescut!
la 25.05.2014, 20:25
Ce bunatate!
la 25.05.2014, 20:36
la 25.05.2014, 21:06
ce pufosenii minunate!!1as servi si eu una
la 25.05.2014, 21:26
ce combinatie minunata!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking