Muffins: un aluat, 2 variante

Postat de Ade200 in Prajituri
5 Ian 2014 | 3551 vizualizari
Muffins: un aluat, 2 variante

Am de dus niște prăjituri unor copii și m-am gândit că astea ar merge mai bine.

Ingrediente

  • 375 g făină cernută
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 125 ml ulei
  • 2 ouă mici
  • 125 ml lapt
  • e 1 linguriță coji de portocală
  • 50 g mac/stafide
  • 2 linguri de vișinată
  • bombonele/nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare

1 Incalziti cuptorul la 180C/160C ventilator / gaz 4.

2. Puneți făina, praful de copt si zaharul intr-un vas. Puneți ulei, ou, lapte și vanilie intr-un bol separat și amestecati pentru a omogeniza. Turnați ingredientele lichide în ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează. Adaugă mac sau stafide și amestecă .

3. Se pune câte o  lingura de amestec într-o tavă cu 12 gauri. Se presara zahăr sau bombonele și se coace timp de 30-35 minute sau până când este testat cu un băț. Scoateți din forme și se răcesc pe un grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins: un aluat, 2 variante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase cu marmelada

Postat de gabrielacuisine

Cornuri pufoase cu marmelada

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc...

Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si rahat

Postat de eumimi

Desert chec cu nuci si rahat

Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.  Adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 16:33
la 05.01.2014, 16:37
Bine gandit!
la 05.01.2014, 16:54
la 05.01.2014, 17:34
la 05.01.2014, 17:37
bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking