Muffins: un aluat, 2 variante

Postat de Ade200 in Prajituri
5 Ian 2014 | 3585 vizualizari
Muffins: un aluat, 2 variante

Am de dus niște prăjituri unor copii și m-am gândit că astea ar merge mai bine.

Ingrediente

  • 375 g făină cernută
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 125 ml ulei
  • 2 ouă mici
  • 125 ml lapt
  • e 1 linguriță coji de portocală
  • 50 g mac/stafide
  • 2 linguri de vișinată
  • bombonele/nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare

1 Incalziti cuptorul la 180C/160C ventilator / gaz 4.

2. Puneți făina, praful de copt si zaharul intr-un vas. Puneți ulei, ou, lapte și vanilie intr-un bol separat și amestecati pentru a omogeniza. Turnați ingredientele lichide în ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează. Adaugă mac sau stafide și amestecă .

3. Se pune câte o  lingura de amestec într-o tavă cu 12 gauri. Se presara zahăr sau bombonele și se coace timp de 30-35 minute sau până când este testat cu un băț. Scoateți din forme și se răcesc pe un grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins: un aluat, 2 variante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de gabrielacuisine

Prajitura Boema

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa si zaharul este complet dizolvat. Adaugam pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 16:33
la 05.01.2014, 16:37
Bine gandit!
la 05.01.2014, 16:54
la 05.01.2014, 17:34
la 05.01.2014, 17:37
bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking