Musaca a la Nico

Postat de nico15 in Porc
7 Aug 2014 | 3029 vizualizari
Musaca a la Nico

Ingrediente

  • 800 g de cartofi,
  • 600 g carne de porc,
  • 2 cepe, 150 ml sos tomat,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • unt,
  • sare,
  • nucsoara,
  • piper,
  • boia,
  • putin cascaval

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata.

Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul  marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin sos tomat. Dupa ce este facuta se ia de pe foc si se lasa in asteptare.

Taiem rosiile rondele. Cand cartofii s-au fiert ii scurgem de apa, ii curatam. Dupa care trecem la pasarea lor, adaugam unt, sare si un praf de nucsoara. Gustam.

Trecem la aranjarea preparatului, preincalzim cuptorul. Luam un vas de Yena (Jena), il ungem cu putin unt, adaugam primul rand de piure, adaugam carnea tocata peste, rondelele de rosii si al doilea strat de piure, radem cascavalul si deasupra adaugam socul de rosii.

Dam la cuptor cel putin 50 de minute, dupa care verificam iar daca mai trebuie mai lasam la cuptor.

Incercam inainte de a scoate si daca este facuta o lasam sa se raceasca putin si de abia dupa aceea se portioneaza si se serveste ca in imaginile alaturate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

Postat de mihaelar63

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

 Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si...

Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi

Postat de AdrianUdrea

Mamaliguta in straturi

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2014, 20:51
Sunt mare fan musaca
la 08.08.2014, 10:07
la 12.08.2014, 15:09

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking