Negresa a la Deyutzky

Postat de panacris in Prajituri
24 Aug 2014 | 4534 vizualizari
Negresa a la Deyutzky

Provocarea Philips Multicooker, continuă;) Așa că, de data asta am probat rețeta Andreei, alias deyutzky, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-glazura-de-ciocolata-58379.html, vă asigur că a avut mare succes, deși e un dulce de post ;) Zmeii, nu au aflat acest aspect încă :D Vedem reacțiile după ce voi posta rețea :)))

Ingrediente

  • Făină albă de grâu 230 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pudră de cacao 50 g,
  • Lapte grăsime 1,8 % 430,
  • Ulei de floarea soarelui 40 ml,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Esență de rom 1/2 fiolă,
  • Glazura:
  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Decor:
  • Caisă 1 bucată,
  • Frunze de mentă.

Mod de preparare

Făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul tos și zahărul vanilinat se amesetecă într-un vas încăpător. Apoi se adaugă treptat laptele călduț și uleiul și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele și se va obține un aluat fluid, fără cocoloașe, iar la final se adaugă esența de rom.

Vasul aparatului Multicooker, se tapetează cu hârtie de pergament, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 40 de minute, la TEMPERATURA de 180 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi!!!

După expirarea timpului de coacere, se scoate prăjitura cu grijă din vas, se întoarce și se introduce din nou în vas, cu partea de sus în jos :D  ;), lăsându-se la copt încă 15 minute la 150 grade. Prăjitura se scoate din vas, se lasă la răcit pe un grilaj.

De data asta compoziția a fost pufoasă și doar ușor umedă.

Între timp se prepară glazura, ciocolata (am avut un Moș Crăciun!), se topește pe baie de abur, adăugăndu-se, doi stropi de ulei de floarea soarelui, amestecându-se continuu până ce se obține un amestec omogen. Glazura obținută se toarnă peste prăjitura porționată, apoi se ornează cu felii subțiri de caise și frunze de mentă proaspătă.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa a la Deyutzky" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rabarbar si capsuni

Postat de timea

Prajitura cu rabarbar si capsuni

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam. Mixam ouale intregi cu un varf de sare.  Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute. Incorporam apoi treptat si mixand dupa...

Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de merisor67

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2014, 21:13
wow Cris! Arata de nota 20!
la 24.08.2014, 21:13
la 24.08.2014, 21:16
la 24.08.2014, 21:16
la 24.08.2014, 21:19
Fetelor!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking