Negresa cu caramel, nuca si bezea

Postat de privatelaura in Prajituri
5 Ian 2014 | 34818 vizualizari
Negresa cu caramel, nuca si bezea

Imi venise asa o pofta ...nu, nu... e pofta normala, obisnuita, din popor :))))

Ingrediente

  • pt negresa:
  • 170 gr unt moale
  • 5 galbenusuri
  • 130 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata topita
  • 1 cana lapte dulce
  • 250 - 280 gr faina
  • 1 praf copt
  • 3 lg cacao neagra
  • seminte vanilie
  • 1 cana nuca tocata grosier
  • pt. caramel:
  • 6 linguri zahar brut
  • 50 gr smantana
  • 70 gr unt
  • pt bezea
  • 5 albusuri
  • 5 lg zahar alb
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin, mixand bine dupa fiecare portie, pana il inludem pe tot in compozitie. Urmeaza nuca tocata mare. Faina si praful de copt le adaugam la sfarsit, incorporand bine.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la copt, la foc mediu, cam 40-50 minute.

Intre timp, pregatim caramelul. Punem la caramelizat zaharul, intr-un vas, pe foc. Lasam sa se topeasca, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a topit, adaugam smantana si lasam sa sfaraie si apoi amestecam ca sa se fluidizeze si sa se omogenizeze. La sfarsit, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand energic cu un tel. Atentie sa nu va opariti. Adaugam si nuca si lasam la racit.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand se intareste spuma de albusuri, adaugam cate o lingura zahar si mixam bine, bine, cam 20 minute in total. 

Dupa ce s-a copt, scoatem negresa din cuptor, lasam un pic la racit, apoi turnam caramelul cu nuca, la sfarsit asezam bezeaua sau spuma de albusuri si mai dam la copt cam 5 minute la foc iute, cat sa se rumeneasca un pic bezeaua. 

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si presaram fulgi de ciocolata deasupra. O portionam si servim pe indelete o portie delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu caramel, nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

Postat de mirela0911

Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 12:53
Un negru nu puteai sa faci,e plin de negrese pe aici?
la 05.01.2014, 12:55
Ce pota mi-ai facut tu mie acum cu prajitura asta
la 05.01.2014, 12:58
Ai venit asa cu o bucatica sa nu cerem !
la 05.01.2014, 13:00
delicioasa
la 05.01.2014, 13:02
daca mi se bloca sau stergea ce apucasem sa scriu, n-o mai postam ))

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking