Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

Postat de diaconta in Prajituri
25 Feb 2013 | 5719 vizualizari
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

Ingrediente

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca

Mod de preparare

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.

Am lasat sa se raceasca.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.

Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.

In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.

Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.

Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.

Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 25.02.2013, 22:54
bun bun
la 25.02.2013, 22:55
Mmm ce-mi place!
la 25.02.2013, 22:56
Buuuuunnn.
la 25.02.2013, 22:59
ce bunatate de praji. M-ai omorat in seara asta cu atatea bunatati
la 25.02.2013, 23:06
Timi,noroc ca nu mai faptuiesc des ))

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking