Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

Postat de diaconta in Prajituri
25 Feb 2013 | 5727 vizualizari
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

Ingrediente

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca

Mod de preparare

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.

Am lasat sa se raceasca.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.

Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.

In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.

Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.

Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.

Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Postat de simona72

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de Constelatialeu

Prajitura Petre Roman

Crema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2013, 22:54
bun bun
la 25.02.2013, 22:55
Mmm ce-mi place!
la 25.02.2013, 22:56
Buuuuunnn.
la 25.02.2013, 22:59
ce bunatate de praji. M-ai omorat in seara asta cu atatea bunatati
la 25.02.2013, 23:06
Timi,noroc ca nu mai faptuiesc des ))

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking