Ingrediente
- 300 grame margarina
- 1,5 cana zahar
- 12 linguri apa
- 6 oua
- 4 linguri de cacao de buna calitate
- 1 pliculet praf copt
- 1,5 cana de faina
- 1 cana nuci macinate ( se pot folosi si fulgi de nuca de cocos)
- 200 grame ciocolata neagra
- 5 linguri de lapte
- Optional:
- glazura ciocolata,
- bombonele decorative,
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.
2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.
3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile pe rand,amestecandu-se energic, ca nu cumva acestea sa se coaguleze ( sa ne trezim cu omleta in prajitura : ).
4. Adaugam faina la amestecul de cacao, amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus astfel sa iasa o compozitie uniforma dar spumoasa.
5. Adaugam nuca macinata si amestecam si praful de copt stins cu putin otet.
6. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam prajitura la copt, la foc mic (175 grade), circa 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a vedea cand este gata prajitura!
Optional, acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si bombonele decorative! (Putem servi negresa si simpla, pudrata cu zahar).
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|