Noire (Reteta cu numarul 200!)

Postat de Dya in Prajituri
3 Mai 2013 | 10559 vizualizari
Noire (Reteta cu numarul 200!)

M-a fascinat de cand am vazut-o prima data! Ce pot sa spun?! Pentru cei care adora ciocolata este deliciul suprem ! P.S. Vreau sa va multumesc tuturor ca m-ati primit printre voi, ca mi-ati fost alaturi in fiecare moment, bun sau mai putin bun, ca mi-ati apreciat retetele si munca chiar daca, poate uneori, nu a meritat! Va pup si va imbratisez cu mare drag!!!!!

Ingrediente

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 150 gr unt
  • 100 gr biscuiti de cacao
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml Angelli cherry
  • 20 gr gelatina

Pentru ornat ne sunt necesare:

  • 50 gr unt/margarina
  • fulgi de ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • optional 2 linguri cu cacao
  • bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o folie alimentara) formand un blat uniform. Tinem tava la rece.

Intre timp, topim ciocolata, adaugam frisca lichida, angelli cherry si jumatatea de unt ramasa. Omogenizm totul si separat pregatim gelatina.

Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva toata gelatina.

O  adaugam apoi in compozitia de ciocolata amestecand bine tot continutul. Crema astfel obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti si lasam tava la rece pana se intareste, daca nu mai aveti rabdare! (e de preferat insa sa ramana peste noapte).

Inainte de servire pregatim crema de ciocolata: punem la topit ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si untul sau margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. Peste crema presarm fulgii de ciocolata alba si bomboanele.

Se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Noire (Reteta cu numarul 200!)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (80)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Prajitura Televizor

Postat de mirela0911

Desert Prajitura Televizor

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2013, 10:14
ce super arata!felicitari!la cat mai multe retete delicioase
la 03.05.2013, 10:16
Multumesc mult!
la 03.05.2013, 10:18
La cat mai multe retete!!!
Ce alegere delicioasa ai facut
la 03.05.2013, 10:18
Arata foarte bine La cat mai multe retete
la 03.05.2013, 10:18
Iti vine sa o mananci si cu ochii E la favorite si abia astept sa o incerc si eu!

Vezi toate comentariile (80)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking