Ingrediente
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 200 gr unt
- 200 gr biscuiti cu cacao cu glazura de ciocolata
- 250 ml frisca lichida
- 2 linguri cacao
- 1 lingura zahar pudra
- 15 gr gelatina
- 3 linguri lichior cherry angelli
Glazura:
- 50 gr ciocolata
- 50 gr frisca lichida
Decor:
- sticksuri de ciocolata cu inima de menta
- cirese
Mod de preparare
Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit.
Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand facem restul compozitiei.
Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml apa rece.
Ciocolata se rupe bucati si se pune pe baie de aburi,impreuna cu 5o ml frisca.Cand ciocolata s-a topit,se ia de pe foc se lasa foarte putin sa se racoreasca,apoi se adauga restul de unt,gelatina inmuiata pe baie de aburi sau la microunde.Incorporam cacaua si zaharul pudra si lichiorul.
In reteta initiala frisca se punea nebatuta,eu am batut friisca si apoi am incorporat-o in amestecul de ciocolata.Mi-a placut rezultatul obtinut astfel.
Amestecul de ciocolata se pune in tava peste biscuiti se se lasa cateva ore la frigider.
Dupa ce s-a intarit suficient se rastoarna pe un platou.Se face glazura de ciocolata si se pune deasupra.
Se orneaza dupa preferinta.Eu am adus un plus de aroma cu sticksurile de ciocolata cu menta si cateva cirese.
Deja abia astept s-o fac din nou.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (118)
|