Ingrediente
- Coji de nuci:
- 2 oua
- 1/2 cana ulei(10 linguri)
- 1/2 cana lapte(10 linguri)
- 1 fiola esenta de vanilie
- 100 g zahar
- 1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
- faina cat cuprinde(cca 600 g)
- Crema:
- 150 g pesmet din biscuit/coji de nuci(eu am pus jumate biscuiti si jumate coji de nuci)
- 1 lingura de cacao neagra
- 1 lingura Nesquik
- 3 linguri de zahar
- 150 ml lapte rece
- 1 lingura de rom
- 125 g unt
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana se dizolva zaharul.
Adauga lingura cu lingura uleiul,laptele si amoniacul stins.
Adauga faina si incepe sa framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini.(sa fie un aluat nici prea moale nici prea tare)
Lasa aluatul la odihnit pentru 30 de minute.
Pune in presa pentru nuci cate 1 biluta mica de aluat si coace-le pe flacara de la aragaz pana se rumenesc usor .(cam 1 minut pe fiecare parte)
Cand s-au racit indeparteaza cu grija marginile.(unde este cazul)
Amesteca pesmetul din biscuiti cu nesquik-ul ,cacaua ,zaharul ,romul si laptele rece.
Mixeaza untul spuma si adauga treptat din crema de biscuiti.
Umple fiecare coaja de nuca cu crema obtinuta apoi uneste-le doua cate doua.
Da nucile prin zahar pudra apoi pastreaza-le in cutii/pungi pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (81)
|