Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
13 Mar 2015 | 4403 vizualizari
Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Gustul nu-i esuat,doar aspectul,ca am cam fost ciufuta azi si s-a ciufulit si paunul......

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao+ 1 lingura lapte
  • Umplutura
  • 200 g nuci macinate
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar farin
  • visine din dulceata scurse de sirop
  • gem de caise

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca cca 10 min.Cand a crescut maiaua,adaugam galbenusurile,untura si restul de lapte si incepem sa framantam.Impartim aluatul in doua parti egale,intr-una din parti adaugam cacaua amestecata cu laptele si framantam bine.Punem in castrone fiecare parte de aluat,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca cca 30-40 min.

Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le mixam,dar nu foarte tare,adaugam zaharul si mai mixam cateva minute,apoi adaugam nuca si omogenizam.Visinele le scurgem de sirop.

Asamblare :

Dupa ce a crescut aluatul,fiecare bucata o impartim in doua.Trebuie sa avem 2 foi albe,2 foi maro. Intindem o foaie alba,am format un dreptunghi,apoi o foaie maro de aceiasi dimensiune,peste foaia alba intindem gem de caise,apoi punem foaia maro.Pe lateralele mai lungi asezam visine in sir indian si apoi rasucim spre interior si lasam un spatiu unde o sa punem nuca cu albusurile.Ideea este ca trebuia sa rotesc mai mult si sa las un spatiu mai mic intre ele,pentru ca in cuptor a crescut si s-au desfacut....deci esuat am zis,esuat ramane....Procedam la fel si cu cele doua foi ramase,doar ca inversam pozitiile,jos foaia maro,deasupra foaia alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Postat de oanapl

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină. Mărunţești şi nucile...

Citeste continuarea

Pachetele cu gutui si mere (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Pachetele cu gutui si mere (de post)

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2015, 21:12
mie imi place
la 13.03.2015, 21:15
Nu ti-o fi iesit cum ai vrut, dar sigur este super la gust!
la 13.03.2015, 21:17
Ochii se uita in directii diferite)) Sa stii ca-mi place sasia ta!
la 13.03.2015, 21:19
Ochii sunt divortati, dar gustul cred ca e delicios!
la 13.03.2015, 21:24
e gustoasa rau...nu stiu de ce tot zici ca nu arata bine

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking