Ingrediente
- ouă
- coji de ceapă (galbenă și roșie)
- apă, cât să acopere bine cojile
- oțet (2-3 linguri)
Mod de preparare
Mai întâi trebuie pregătită ”vopseaua”. Se pun cojile de ceapă într-un vas (să fie mai mult de jumătate) se acoperă bine cu apă rece și se dă oala la fiert, la foc iute. După ce apa s-a colorat, se mai lasă să fiarbă încă 5-6 minute după care se ia oala de pe foc și se lasă până ce apa se răcește complet.
Când apa s-a răcit complet, se strecoară, iar cojile se aruncă.
Ouăle se spală, în apă cu puțin detergent de vase, ca să nu fie murdare sau cu grăsimi, se clătesc, după care se pot decora cu frunzulițe. Pentru aceasta se taie bucăți de aproximativ 10-12 cm lungime din ciorapi de damă, de culoare bej și se leagă strâns la un capăt. Se umezește oul cu un strop de apă, se lipesc pe el frunzulițe, se pune în bucățica de ciorap, iar apoi se leagă strâns și la capătul celălalt. Dacă frunzulițele s-au deranjat, la legare, se pot aranja la loc cu un ac, cu grijă, prin ciorapul legat. Se procedează la fel până ce se pregătesc toate ouăle.
Se pun ouăle (decorate, sau nu) în oală, se adaugă apa răcită și strecurată în care au fiert cojile și se adaugă 2-3 linguri de oțet. Se dă oala la fiert, la foc mic, apoi mediu iar după ce începe să fiarbă se mai lasă 8-10 minute și apoi se ia oala de pe foc.
Se scot ouăle vopsite din oală, se pun pe o tavă în care s-a pus hârtie absorbantă și după ce s-au răcorit, se scot din ciorap și se îndepărtează frunzulițele. Se ung cu puțin ulei, slănină, sau untură și când sunt reci se pun în frigider și se păstrează acolo, până ce se consumă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii, vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|