Ingrediente
- 30 oua proaspete
- un castron de 5 litri
- un ciorap
- o bucatica slanina
- coji de la ceapa rosie
- apa
- otet
Mod de preparare
Se spala ouale .
Punem cojile de oua in castron si le acoperim cu apa , punem 5 linguri de otet pentru a fixa culoarea , lasam 20 minute si intre timp aranjam ouale in ciorap .
Pe fiecare ou asezam frunze si il introducem in ciorap si legam strans cu ata ciorapul .Punem cojile la foc si introducem ciorapii cu ouale , dupa ce incepe apa sa fiarba mai lasam 10 minute si pe urma scoatem oule , le desfacem din ciorap si le dam cu slanina pentru luciu .
Asa imi plac cel mai mult si recomand acest mod de vopsire .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|