Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Postat de Caty in Aperitive / Garnituri
15 Apr 2023 | 4420 vizualizari
Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Vopsesc de multi ani ouale cu coji de ceapa si au iesit bine de fiecare data. Culoarea mai roscata o vor dobandi ouale care fierb un pic mai mult. Pentru Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa sunt necesare urmatoarele: oua, coji ceapa, sare,otet.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
  • Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Oua (25 am avut eu)
  • coji de ceapa (eu adun coji cu cateva saptamani inainte)
  • frunze de marar, patrunjel, leustean
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura otet
  • Ciorapi bej
  • Ata pentru legat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata. 

Acum punem verdeata preferata pe ou. Ude fiind si oul, si verdeata, aproape ca se vor lipi si va fi usor sa legam ciorapul. 

Cojile de ceapa(cu cat sunt mai multe, cu atat mai colorate vor iesi ouale), le punem intr-o cratita cu apa, sarea si otetul, la fiert. Dupa ce da un clocot, micsoram flacara si asezam ouale. Nu le ingramadim si avem grija sa le scufundam in apa.  Mie mi-au incaput 13 oua odata.

Le lasam la foc mic 15 minute apoi scoatem unul cate unul, taiem capatul ciorapului si indepartam verdeata imediat. Fierbinti fiind le ungem cu ulei ajutandu-ne de un servetel, apoi le ,,lustruim,, tot cu un sevetel. 

Intr-o imagine se pot vedea si oua fara ciorap, au iesit la fel de frumoase.

 Vezi si reteta de Oua marmorate cu foi de ceapa

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Postat de merisor67

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Chiftele : Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2023, 21:38
Cat de frumoase sunt! Felicitari, Caty si Paste binecuvantat!
la 16.04.2023, 09:19
la 16.04.2023, 23:36
Paște fericit!
la 17.04.2023, 01:41
la 17.04.2023, 10:59
Cele mai frumoase !!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking