Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
- Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Oua (25 am avut eu)
- coji de ceapa (eu adun coji cu cateva saptamani inainte)
- frunze de marar, patrunjel, leustean
- 1 lingura sare
- 1 lingura otet
- Ciorapi bej
- Ata pentru legat
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata.
Acum punem verdeata preferata pe ou. Ude fiind si oul, si verdeata, aproape ca se vor lipi si va fi usor sa legam ciorapul.
Cojile de ceapa(cu cat sunt mai multe, cu atat mai colorate vor iesi ouale), le punem intr-o cratita cu apa, sarea si otetul, la fiert. Dupa ce da un clocot, micsoram flacara si asezam ouale. Nu le ingramadim si avem grija sa le scufundam in apa. Mie mi-au incaput 13 oua odata.
Le lasam la foc mic 15 minute apoi scoatem unul cate unul, taiem capatul ciorapului si indepartam verdeata imediat. Fierbinti fiind le ungem cu ulei ajutandu-ne de un servetel, apoi le ,,lustruim,, tot cu un sevetel.
Intr-o imagine se pot vedea si oua fara ciorap, au iesit la fel de frumoase.
Vezi si reteta de Oua marmorate cu foi de ceapa
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|