Ingrediente
- 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
- Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
- 180 ml ulei
- 8 linguri apa
- 1 plic praf de copt
- Zeama de la ½ lamâie
- Griş pentru fructe
- Caise sau orice alte fructe
- Sare
- Esenta vanilie
Mod de preparare
Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si le-am separat.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.
Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.
Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat in zeama de lamâie.
Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.
Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hartie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.
Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.
Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.
Se presara asa fierbinte cu zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|