Pandispan cu caise

Postat de papabundetot in Prajituri
25 Iun 2013 | 3274 vizualizari
Pandispan cu caise

Pentru ca tot au fost cateva zile libere insotite si de sarbatoare am zis sa imi delectez si eu familia cu bunatati.pentru ca inca mai sunt si fructe proaspete prin piete m-am gandit la un pandispan fara praf de copt,pentru ca e racoros si bun,nu e excesiv de dulce si e foarte pufos.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zaha
  • r 5 linguri faina
  • zahar vanilat (dupa gust)
  • putina esenta de portocale
  • 10 caise.

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat apoi pe rand mixand incontinuu, galbenusurile, zaharul, uleiul, faina .O parte din caise le-am taiat cubulete si le-am incorporat in aluat si cateva (2-3) le-am taiat feliute si le-am asezat deasupra aluatului. Am lasat la copt cam 30 minute, dupa care am verificat cu scobitoarea daca e copt.

Fiind un aluat care nu creste (nu are praf de copt) s-a copt relativ repede, asa ca daca aveti cuptor performant stati pe langa el sa nu aveti surprize neplacute 

O prajiturica extrem de usoara, deloc pretentioasa si foarte buna la gust.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...

Citeste continuarea

Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura dungata

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 11:36
Place mult!
la 25.06.2013, 11:41
la 25.06.2013, 11:45
bun bun!!
la 25.06.2013, 11:47
Imi place
la 25.06.2013, 12:21

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking