Panettone cu migdale caramelizate

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
31 Dec 2012 | 3917 vizualizari
Panettone cu migdale caramelizate

Primul meu panettone cu influente proprii si personale, caci reteta este inspirata dupa reteta originala de panettone, a iesit absolut magnific. L-am pregatit cu doua zile inainte de seara de Revelion, insa nu cred ca va mai apuca mare lucru din el sa spuna odata cu noi "La multi ani" pentru ca hapsani fiind, si eu si sotul meu, plus ca a trebuit sa sharuim din el, pot sa afirm cu timiditate ca va trece pragul spre noul an doar un sfert din panettone, cel mult... Si ce daca? Oricum am fi fost mega-chiftuiti pana la ora respectiva, deci a fost mult mai bine sa-l savuram cat a fost cald, proaspat, aromat, delicios si fantastic de bun. Iubesc panettone la maxim si era una din obiectele mele pe acest an si iata ca am reusit sa-l duc la bun sfarsit.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de chec de 30 cm lungime:
  • - 120 ml lapte caldut;
  • - 25 grame drojdie proaspata;
  • - 2 linguri de miere;
  • - 400 grame faina alba cernuta;
  • - 1 lingurita (de cafea) sare;
  • - 1 ou mare de casa;
  • - 1 ou pentru uns;
  • - 50 grame unt;
  • - 150 grame iaurt grecesc;
  • - coaja de la o portocala;
  • - 50 grame merisoare;
  • - 60 grame mango confiat;
  • - 30 grame migdale taiate marunt; -
  • - o lingura de zahar brun.

Mod de preparare

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca este cazul mai puteti adauga putin lapte. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele. Se lasa aluatul la dospit pentru doua ore si se acopera cu un servet de bucatarie, mentinut la temperatura camerei.

Intre timp puneti merisoarele si fructele confiate (eu am folosit mango confiate, mi s-a parut interesanta combinatia) in rom si lasati la inmuiat pana aluatul dospeste.

Dupa ce aluatul s-a dospit, adaugati fructele confiate pana se omogenizeaza si se distribuie uniform. Ungeti tava cu unt sau folositi hartie de copt, iar apoi asezati aluatul in tava si mai lasati la dospit pentru inca 40 de minute. N-am avut hartie pentru panettone, asa incat tava de chec a fost inlocuitorul perfect.

Pregatiti intre timp crusta de migdale: puneti intr-o tigaie zaharul si migdalele si lasati la caramelizat. Dupa care transferati intr-o tava la racit si apoi maruntiti cu mojarul pana se face praf. Ungeti aluatul cu ou, eu am folosit doar galbenusul pentru ca de albus voi avea nevoie pentru a pregati pavlova de Anul Nou. Presarati cu migdale caramelizate deasupra aluatului. Incalziti cuptorul la 250 de grade, apoi reduceti focul la 200 de grade si introduceti cozonacul la copt pentru 30 de minute.

Va doresc un An Nou Fericit in care sa reusiti sa realizati tot ce va propuneti, impliniri sufletesti si profesionale, bucate gustoase, sanatate si voiosie, distractie placuta la petrecere si sa ne revedem bucurosi in noul an!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone cu migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri Shortbread

Postat de Dya

Fursecuri Shortbread

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de Ina

Placinta cu dovleac

Punem faina intr-un vas incapator  formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei.  Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2012, 16:49
la 31.12.2012, 16:54
super
la 31.12.2012, 16:54
Fain a iesit!
la 31.12.2012, 16:54
Arată minunat şi cred că are un gust deosebit, festiv. Felicitări
la 31.12.2012, 17:15
La multi ani!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking