Ingrediente
- 500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
- un morcov
- 3 fire ceapa verde
- un fir usturoi verde
- miez de paine ( de la 2-3 felii)
- o lingurita faina de hrisca
- o legatura de marar
- o legatura patrunjel
- 2 oua
- sare, piper dupa gust
- 5-6 linguri faina de hrisca ( pentru tapetat parjoale)
Mod de preparare
Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e foarte bine daca se inmoaie si in lapte dulce), am pus doua oua si am amestecat bine pana la omogenizare completa. Am lasat compozitia pret de 5 minute sa se odihneasca. Intr-o farfurie am pus 5-6 linguri de hrisca. Tigaia cu ulei se pune pe foc si lasam sa se incinga, timp in care formam parjoale cu mana umeda si le tavalim prin faina. Cand uleiul este incins bine adaugam si parjoalele.
Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe servetel absorbant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|