Parjolute vegetariene de post (falafel)

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
12 Ian 2014 | 17106 vizualizari
Parjolute vegetariene de post (falafel)

Aceasta reteta am testat-o aseara ,rezultatul e fenomenal si m-am gandit s-o postez aci. Se pot face burger vegetarieni ,se pot servi cu sos Salsa.

Ingrediente

  • 400 g naut
  • o legatura patrunjel
  • o lingura cu varf susan
  • 2 linguri suc lamaie
  • 1 ligurita chimen macinat
  • 1 lingurita turmenic
  • sare,piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 4 catei usturoi
  • o ceapa rosie
  • o lingurita paprika (optional)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Nautul il punem la inmuiat pentru 24 ore ,dupa care il scugem de apa, si-l punem in blender, adaugam toate  ingredientele si -l dam totul prin blender pana se formeaza o pasta ca in poza,daca vi se pare un pic uscata compozitia adaugati un pic de apa.La sfarsit adaugam susanul si amestecam

Se lasa 2 ore la rece,apoi se formeaza parjoalele si se prajesc la foc iute.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute vegetariene de post (falafel)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose de post pentru Mos Craciun

Postat de Valclaudia

Briose de post pentru Mos Craciun

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara. Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din...

Citeste continuarea

Mancare de post - Galuste cu soia

Postat de rhapsody

Mancare de post - Galuste cu soia

Aluat: 1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca. 2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 10:33
Foarte bune chiftelutele din naut. Le fac si eu dar mai rar...si fierb nautul dupa ce sta la hidratat in apa...
la 12.01.2014, 11:52
Vai ce bunatati! Si ce bine arata!
la 12.01.2014, 11:59
Simona, incearca si fara fierbere
la 12.01.2014, 13:06
la 12.01.2014, 14:06

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking