Pasca traditionala

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Mai 2011 | 7863 vizualizari
Pasca traditionala

Ingrediente

pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute, 2 mai micute si una mai mare)
  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la mana)
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf sare
umplutura:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3 oua+2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana groasa
  • 250 gr zahar pudra
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 esente rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.

laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut putin.

intr-un lighean punem faina.

in mijlocul ei facem o gaura.

drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.

acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.

galbenusurile le mixam cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.

peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.

turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.

punem si smantana,esenta,coaja rasa de portocala si sarea.

amestecam bine ,apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.

cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.

il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.

umplutura:

stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.

galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.

punem intr-un bol branza.

peste, adaugam ouale batute,smantana,coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta.

le amestecam bine iar la urma punem si grisul.

Acum ne apucam de facut pasca:

ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.

Impartim aluatul in trei.

facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava,inclusiv pe pereti.

intepam foaia cu o furculita.

umplem cu branza(pe care o impartim tot in 3 parti egale,daca aveti tavile de aceeasi marime).

deasupra facem diverse modele din aluat:cruce,pasarele,impletituri,orice va place.

batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.

le coacem rand pe rand in cuptorul incins,la o temperatura potrivita(1ora tot sta in cuptor fiecare).

cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.

le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape,pentru a fi fragede.

dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2011, 20:39
superba rocsita
la 01.05.2011, 20:45
bunnnnnnnnnnnnnn
la 01.05.2011, 20:48
frumoasa
la 01.05.2011, 20:52
foarte frumoasa si gustoasa
la 01.05.2011, 20:59
foarte frumoasa

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking