Ingrediente
- Aluat:
- 1 pliculet drojdie uscata
- 3 galbenusuri
- 80 g unt/margarina topita
- 3 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 200 ml lapte
- coaja de lamaie
- cca 400 g faina
- Umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 300 g smantana
- 150 g stafide inmuiate in rom
- 5 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 4 linguri de gris
- 150 g zahar
- 3 oua
Mod de preparare
Aluat:
Am pregatit o maia din drojdie,2 lingurite de zahar,2 lingurite de faina si 4-5 linguri de lapte caldut pe care am lasat-o la dospit 15 minute.
Separat am pus laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana s-a topit complet zaharul.
Am pus faina intr-un vas mare si am facut o adancitura in mijloc.
Am adaugat maiaua,laptele usor racit ,galbenusurile frecate cu sarea si coaja de lamaie.Am omogenizat bine aluatul si am inceput sa adaug treptat din untul topit si am framantat bine pana ce aluatul nu s-a mai lipit de maini.
L-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop timp de 60 de minute.
Intre timp am pregatit umplutura:
Am mixat branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat treptat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Cu o paleta am incorporat usor smantana ,grisul si stafidele .
Am impartit aluatul in 2. Prima parte am pus-o in tava tapetata cu unt si am ridicat-o usor pe peretii tavii cat sa incapa umplutura. Am pus umplutura si am nivelat bine.
Am oprit 1/3 din restul de aluat apoi celalalt ramas l-am impartit in 2. Am intins fiecare parte intr-un snur subtire apoi le-am impletit. Am pus impletitura peste branza de jur imprejiurul tavii apoi din restul de aluat am format o cruce pe care am asezato pe mijlocul pascutei. Am mai lasat-o la dospit 15-20 de minute apoi am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|