Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Postat de rocsi_1612 in Paste
9 Iun 2014 | 12608 vizualizari
Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Astazi ca aduc niste paste la cuptor care sper sa va fie pe plac. Eu pregatesc destul de des astfel de retete, in diferite combinatii, pentru ca alor mei le plac si in plus sunt foarte potrivite pentru pachet la servici.

Ingrediente

  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr crema de branza
  • 150-200 gr paste (eu am folosit cochilii)
  • 5 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 7 linguri smantana

Mod de preparare

Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem.

Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Toata verdeata o incorporam in compozitia de branza, apoi punem pastele si invartim bine.

Ungem un vas de ceramica cu putin ulei (eu am folosit unul rotund cu diametrul de 22 cm), il tapetam cu hartie de copt si turnam toata compozitia obtinuta in vas.

Cele 2 oua ramase le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu smantana. Acest amestec il turnam deasupra pastelor. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana vor prinde o crusta aurie.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20

Tortellini cu sos de tomate si bacon

- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 21:41
Bun,bun.
la 09.06.2014, 21:42
la 09.06.2014, 21:43
Cred c-a fost grozav de bun
la 09.06.2014, 21:44
la 09.06.2014, 21:53
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking