Pere in vin si aluat

Postat de ralu_ca in Prajituri
27 Oct 2013 | 3608 vizualizari
Pere in vin si aluat

gustoase..

Ingrediente

  • 8 pere tari
  • pentru sirop:
  • 1,5 l vin rosu
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • scortisoara (baton)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Intr-un vas am amestecat faina cu untul taiat cubulete mici, sare, galbenusurile, apa si am amestecat pana s-a format un amestec omogen. L-am invelit in folie aluminiu si l-am introdus la frigider approx 50 min.

Perele le-am curatat de coaja, dar am pastrat coditele.

Intr-o cratita am turnat vinul in care am adaugat zaharul, mierea, zeama de lamaie, esentele si scortisoara. Am lasat la fiert, iar cand a inceput sa se ingroase putin, am lasat focul mic si am introdus perele. Le-am lasat sa fiarba, approx 30-40 min, dar avand griga sa nu se sfarame. Le-am scos pe un platou si lea-am lasat sa se raceasca.

Intre timp aluatul l-am intins in foaie subtire si ama taiat benzi cam de 1 cm. Am umezit perele cu siropul in care le-am fiert si am infasurat fiecare para de jos in sus, pana spre codita. Le-am asezat in forme tapetate cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor, pana ce aluatul s-a rumenit.

Se servesc cu siropul fiert, sos de ciocolata, dar si frisca ( eu nu am avut frisca la indemana )

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin si aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca

Postat de Constelatialeu

Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa...

Citeste continuarea

Desert tarta Rapsodia

Postat de ancutsa

Desert tarta Rapsodia

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2013, 18:32
wow, cum arata!
la 27.10.2013, 18:49
wow....arata super!!!!
la 27.10.2013, 19:01
o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului
la 27.10.2013, 19:05
la 27.10.2013, 19:18

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking