Piftele din soia cu sos de legume

Postat de privatelaura in Mancaruri de post
24 Mar 2013 | 4589 vizualizari
Piftele din soia cu sos de legume

Am mancat prima data piftelute din soia facute de mama mea. Am fost cucerita de la prima imbucatura. Erau facute in varianta prajita, insa eu prefer, de obicei, varianta la cuptor. Desi nu tin post, acum, am incercat si eu si au iesit delicioase. Pentru amatorii de soia si poate...nu numai!

Ingrediente

  • pt piftelute
  • 150 gr soia granulata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 3 lg pesmet
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt sos
  • o telina mica fiarta
  • un morcov fiert
  • 2 catei usturoi
  • 100 ml lapte soia
  • sare
  • 3 lg ulei masline

Mod de preparare

Soia am pus-o intr-un castron, la hidratat pentru un sfert de ora, cu apa fierbinte, cat sa o acopere.

Morcovul si ceapa le-am curatat si le-am spalat. Mocovul l-am ras, iar ceapa am taiat-o cubulete. Patrunjelul l-am spalat si l-am tocat.

Dupa ce s-a hidratat soia, am scurs-o (nu foarte bine) si am adaugat legumele, sarea si pesmetul. La sfarsit am adaugat un pic de ulei de masline cat sa lege un pic compozitia. Am amestecat bine si am format piftelute pe care le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am copt la foc mediu cam 10 minute, le-am intors cu o paleta si le-am mai lasat la copt inca 10 min.

Le-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca,nu inainte de a savura una asa fierbinte.

Separat intr-un vas, am taiat felii doi catei usturoi, am adaugat putina sare, putin ulei masline, putin lapte de soia, morcovul si telina fierte. Am bagat blenderul in functiune si a rezultat o pasta destul de consistenta pe care am desfacut-o cu restul de lapte de soia.

Am "scaldat" o pifteluta in sos si am savurat cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftele din soia cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2013, 12:52
Bune, bune
la 24.03.2013, 13:00
Uite ar fi o idee sa ii prepar mamei
la 24.03.2013, 13:03
TARE BUNE!
la 24.03.2013, 13:15
buuuuuune
la 24.03.2013, 13:29

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking