Pizza cu ton si galbiori

Postat de gaby_d in Pizza
27 Sep 2014 | 4509 vizualizari
Pizza cu ton si galbiori

Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia. Aceasta reteta de blat de pizza am “nimerit-o” intamplator. Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis – ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun. Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).

Ingrediente

  • Blat (aluatul ajunge pentru doua tavi cu diametrul de 20 cm. Eu am facut intr-o tava mare, de 32 cm)
  • 350 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 15 grame drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr galbiori fierti
  • o conserva de ton bucati in ulei
  • 2 cepe verzi (partea alba, taiata rondele)
  • 200 gr cascaval
  • sare, oregano
  • sos de rosii cu ceapa si gogosar (eu am preparat in casa, puteti face un sos pentru pizza amestecand rosii tocate cu putina sare, piper, un catel de usturoi si putin putin cimbru)

Mod de preparare

Prepara aluatul de pizza

  1. Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei.
  2. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana.
  3. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda.
  4. Trebuie sa obtii un aluat moale, care se lipeste usor de maini .Te ajuti de lingura de ulei ramasa sa poti amesteca in continuare.
  5. Mai framanti un minut apoi acoperi bolul cu-n servet si lasi aluatul la dospit pentru 20 minute.
  6. Intre timp spala ceapa si tai-o rondele si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
  7. Dupa ce aluatul e dospit ungi o tava (sau doua daca sunt mai mici) cu unt sau ulei de masline.
  8. Pune aluatul in tava si cu ajutorul mainilor intinde-l pe toata suprafata fundului tavii si ridica usor si pe peretii laterali. Aluatul e molicel, nu se poate intinde cu sucitorul ci doar cu mana, direct in tava!
  9. Unge blatul cu 2-3 linguri sos de rosii.
  10. Presara ceapa si putin oregano.
  11. Pune jumatate din cantitatea de cascaval  si intinde-o uniform.
  12. Aseaza bucatele de ton, galbiori fierti, daca iti place poti pune si felii de masline, boabe de porumb.
  13. Pune restul de cascaval iar daca nu e sarat presara si sare (nu multa).
  14. Da tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, pe treapta de mijloc, pana prinde o culoare frumoasa pe talpa, apoi mut-o pe treapta superioara a cuptorului, si las-o sa se rumeneasca usor.

Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza – piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza cu ton si galbiori

Postat de gaby_d

Pizza cu ton si galbiori

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia. Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea. Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 21:55
buna buna
la 27.09.2014, 21:56
Senzationala combinatia ton-galbiori
la 27.09.2014, 22:01
Ioi, ce pizza ai facut!
4 x
la 27.09.2014, 22:03
cebunuta e pizza cu ton like!
la 27.09.2014, 22:07
aluaturile mai moi ies tare bine,si la paine am incercat si mi-a placut rezultatul. In rest pofta mare la pizza )

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking