Placinta ciobanului -Shepherd's pie

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
31 Dec 2013 | 7327 vizualizari
Placinta ciobanului -Shepherd's pie

Pentru aceasta reteta am tras cu ochiul la Gordon Ramsey.

Ingrediente

  • 1 kg carne vita =+porc
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 buc praz
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri sos worchester
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • Pt pireu
  • -1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf nucsoara
  • 100 gr smantana
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns tava
  • mazare verde

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile.

Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei .

Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul.

Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min.

Cartofii curatati si taiati cuburi mari ii fierbeti in apa sarata .

Faceti din cartofi un pireu in care incorporati smantana , nucsoara si ou .

Tapetati o tava mare cu unt si pesmet .

Prima data puneti compozitia de carne .apoi deasupra pireul de cartofi .

Presarati cu parmezan si dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste .

Serviti placinta cu garnitura de mazare verde fiarta si muraturi asortate preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului -Shepherd's pie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Legume umplute gătite la Multicooker

Postat de panacris

Legume umplute gătite la Multicooker

Dovleceii se curăță de coajă, se taie în trei bucăți tubulare, ce se curăță de miez și semințe, cu o linguriță, atenție la bază trebuie să mai rămână miez de...

Citeste continuarea

Sarmalele casei

Postat de mihaelar63

Sarmalele casei

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2013, 05:06
la 31.12.2013, 05:58
Sincer, mi-e frica de astfel de retete. Am preparat in vara placinta taraneasca dupa o reteta englezeasca de la Ioana e-retete si nu ne-a placut mai deloc. Se facea cam la fel. ... Gusturi si gusturi ...
la 31.12.2013, 07:20
la 31.12.2013, 08:32
la 31.12.2013, 08:35

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking