Placinta cu carne

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
30 Iul 2013 | 15835 vizualizari
Placinta cu carne

O reteta dupa Jamie Oliver...

Ingrediente

  • 600-700 gr carne tocata in amestec(eu am folosit oaie si porc, reteta lui Jamie era cu miel si vita)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 rosii
  • 4 felii bacon
  • 1 lagatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • ardei iute sau pasta de ardei iute am folosit eu(dupa gust)
  • 1 ou
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr telemea sau cas
  • 2 linguri smantana
  • 1 pachet aluat foietaj

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat. Carnea (eu am avut-o pregatita), se curata de pielite si se da prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Ceapa alba curatata si tocata marunt se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa verde tocata rondele, se mai lasa 2-3 minute la calit, se adauga ardeiul kapia taiat feliute si baconul. Se lasa sa se caleasca toate 2-3 minte. Se adauga carnea tocata cat mai desfacuta si se amesteca cu lingura de lemn pana carnea se desface si nu sta adunata. Dupa ce zeama lasata a scazut, am turnat compozitia intr-un castron(nu aveam loc sa amestec si celelalte ingrediente), am adaugat rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, patrunjelul tocat fin si restul de condimente dupa gust. Intr-un vas de iena uns cu unt am pus aluatul foietaj, cu marginile peste peretii vasului, am adugat umplutura si am adunat marginile. Surplusul l-am taiat cu o foarfeca de bucatarie, iar in mijloc am lasat un spatiu, nu am acoperit de tot placinta cu aluat, iar aluatul l-am uns cu putin galbenus de ou.  Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Restul de ou ramas l-am amestecat cu casul si cascavalul dat pe razatoare, smantana si seminte de chimen. Am pus umplutura de branza in gaura din mijloc, am presarat deasupra seminte de chimen si am mai lasa placinta 5-10 minute la cuptor. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 17:59
Bunaaaaaaa
la 30.07.2013, 18:01
wow! suuuper!
la 30.07.2013, 18:04
Ce buna , Si cu carne Nu pot refuza
la 30.07.2013, 18:05
Pot sa vin cu berea?
la 30.07.2013, 18:09
Buna rau

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking