Ingrediente
- 700 gr Faina alba
- 300 ml lapte
- 40 gr drojdie
- sare
- cas sau branza de oaie
- marar si ceapa verde
- ulei
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.
Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.
Daca este nevoie se mai adauga lapte.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura se razuieste casul si se amesteca cu mararul si ceapa verde (doar cozile) tocate marunt.Se pune putina sare.
Se intinde aluatul in forma de cerc ca o bocceluta ,se pune umplutura la mijloc si se aduna marginile astfel incat sa ramana tot rotunda.
Se incinge putin ulei in tigaie si se pune placinta.Cand s-a rumenit frumos se intoarce pe partea cealalta.
Se pot servi si cu smantana,daca caloriile nu sunt o problema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|