Placinta cu dovleac

Postat de Julie in Prajituri
28 Ian 2011 | 5150 vizualizari

Ingrediente

  • Foi: 
  • 250 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 4 linguri lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • un praf de sare,
  • aprox 500 g faina
  • Umplutura:
  • 4 cani dovleac ras mic,
  • 1/2 cana zahar,
  • 3-4 linguri ulei,
  • scortisoara,
  • cardamom

Mod de preparare

Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta  ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.

Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si  la  tarta cu dovleac si la  bradutii de Craciun. Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Mancaruri de post
Supe/Ciorbe
Dulciuri
Mancaruri cu carne
Paste
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare