Placinta cu dovleac

Postat de miremirc in Prajituri
5 Mar 2011 | 3038 vizualizari

Ingrediente

  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lg otet
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (pana ajunge la consistenta plastelinei)
  • 250 g margarina
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • gris
  • 700 g dovleac ras
  •   

Mod de preparare

Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot.
intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei.
Rulam aluatul si il lasam sa stea putin.

 Intr-o cratita punem 1 lg unt si o punem pe foc apoi adaugam dovleacul ras si 4 lg zahar sau fiecare cat doreste de dulce pana se caleste putin.

Impartim rulada de aluat in 2 parti si intindem fiecare foaie cat tava in care doreste sa coaca placinta.Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie pentru copt si intindem o foaie pe care presaram gris ( 2-3 lg ) si scortisoara apoi punem dovleacul calit si iarasi gris .

 Peste punem a doua foaie intinsa pe care o intepam cu furculita din loc in loc si o dam la cuptor pentru 25-35 minute.

Dupa ce s-a copt placinta o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram pe ea zahar pudra printr-o sita de inox sau de plastic.

 

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Mancaruri de post
Supe/Ciorbe
Dulciuri
Mancaruri cu carne
Paste
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare