Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:
- 400 g faina de grau + 100 g
- 2 oua mari
- un iaurt gras
- 50 g zahar
- un praf de sare
- un cub de drojdie
- 2 linguri cu ulei
- 1/2 cescuta cu apa calda
Pentru umplutura avem nevoie de:
- 1 kg dovleac ras
- o cana de zahar
- optional: esente dupa gust
Suplimentar, pentru uns:
Mod de preparare
Am vrut un gust autentic de dovleac, de aceea nu am folosit prea multe adaosuri in compozitia placintei! De fapt am optat doar pentru zahar! Insa, ramane la alegerea voastra! Este deosebit de buna si asa, simpla!
Intr-un vas cernem faina impreuna cu sarea (Ca sa nu uitati de ea! Mie mi se intampla mereu!), formam o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece.
Intre timp, daca nu aveti pe cineva care sa rada dovleacul :P trebuie sa va apucati de treaba! Dupa ce ati terminat de ras tot, il lasati sa se scurga pentru a nu iesi placinta prea moale.
Acum impartiti aluatul in doua jumatati egale si intindeti din fiecare cate o foaie dupa grosimea dorita. Ungeti o tava de aragaz cu putin ulei, asezati hartia de copt si peste aceasta o foaie de placinta. Adaugati dovleacul ras, amestecat cu zaharul si cu esentele dorite, acoperiti cu cea de a doua foaie de placinta si dati tava la cuptor pana se rumeneste frumos. Acum e momentul sa ungeti placinta cu amestecul de ou si iaurt! O mai lasati 5-10 minute la copt dupa care opriti focul si pastrati tava in cuptor, pentru a se raci treptat. Pudrati cu zahar vanilat si o serviti cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|