Placinta cu dovleac

Postat de Dya in Prajituri
23 Oct 2013 | 3574 vizualizari
Placinta cu dovleac

Miros curat de toamna dulce!

Ingrediente

Pentru foi avem nevoie de:
  • 400 g faina de grau + 100 g
  • 2 oua mari
  • un iaurt gras
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 cescuta cu apa calda
Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg dovleac ras
  • o cana de zahar
  • optional: esente dupa gust
Suplimentar, pentru uns:
  • 1 oua
  • 100 g iaurt

Mod de preparare

Am vrut un gust autentic de dovleac, de aceea nu am folosit prea multe adaosuri in compozitia placintei! De fapt am optat doar pentru zahar! Insa, ramane la alegerea voastra! Este deosebit de buna si asa, simpla!

Intr-un vas cernem faina impreuna cu sarea (Ca sa nu uitati de ea! Mie mi se intampla mereu!), formam o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp, daca nu aveti pe cineva care sa rada dovleacul :P trebuie sa va apucati de treaba! Dupa ce ati terminat de ras tot, il lasati sa se scurga pentru a nu iesi placinta prea moale. 

Acum impartiti aluatul in doua jumatati egale si intindeti din fiecare cate o foaie dupa grosimea dorita.  Ungeti o tava de aragaz cu putin ulei, asezati hartia de copt si peste aceasta o foaie de placinta.  Adaugati dovleacul ras, amestecat cu zaharul si cu esentele dorite, acoperiti cu cea de a doua foaie de placinta si dati tava la cuptor pana se rumeneste frumos. Acum e momentul sa ungeti placinta cu amestecul de ou si iaurt!  O mai lasati 5-10 minute la copt dupa care opriti focul si pastrati tava in cuptor, pentru a se raci treptat. Pudrati cu zahar vanilat si o serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 12:12
Cea mai gustoasa
la 23.10.2013, 12:13
Aproape
la 23.10.2013, 12:29
la 23.10.2013, 12:30
la 23.10.2013, 12:51
ce gustoasa este

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking