Ingrediente
- Aluat:
- 250 gr unt sau Rama mit butter, la temperatura camerei
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- 1/2 lingura otet
- 500 gr faina
- un praf de sare
- Umplutura:
- 1,5 kg de dovleac ras
- 100-150 gr zahar
- 1-2 linguri scortisoara
- 1 lingura esenta de rom
Mod de preparare
Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati faina. Scoateti apoi aluatul pe o folie alimentara, infasurati-l bine si il lasati la frigider pana preparati umplutura de dovleac.
Pentru umplutura, curatati dovleacul si apoi il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Daca aveti robot de bucatarie va merge repede treaba, eu l-am facut rapid. Am pus apoi dovleacul ras intr-o cratita incapatoare de ceramica, am adaugat zaharul si l-am lasat la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand zeama lasata a scazut. La final am adaugat scortisoara si esenta de rom. Am lasat apoi compozitia la racit.
Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Am intins cate o foaie de aluat intre doua hartii de copt, astfel nu se lipesc si se transfera foarte usor in tava. Prima foaie am pus-o in tava cu tot cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 35x25 cm.
Peste prima foaie am turnat compozitia de dovleac, am nivelat bine si am pus a doua foaie de aluat. Am intepat aluatul de deasupra cu furculita.
Se coace placinta la 180-190 grade timp de 45-50 minute. Se lasa apoi la racit complet, apoi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|