Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

Postat de Dya in Dulciuri
8 Noi 2013 | 15039 vizualizari
Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

Ingrediente

Pentru foi avem nevoie de:

  • 300 g faina de grau + 100 g
  • 1 ou mare
  • un iaurt gras
  • 2 linguri cu ulei
  • 30 g drojdie uscata
  • 1/2 cescuta cu apa calda

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 kg dovleac ras
  • o cana de zahar
  • 100 g stafide
  • un praf de piper
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de ghimbir ras

Suplimentar, pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 50 g iaurt

Mod de preparare

Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald,  ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp,  trecem dovleacul prin razatoare sau il maruntim la un robot/tocator, il lasam sa se scurga bine de sucul continut si il amestecam cu zaharul, scortisoara, piperul, ghimbirul si stafidele.

Daca aluatul a crescut suficient, il impartim  in doua jumatati egale si intindem din fiecare cate o foaie nu foarte groasa.  Adaugam compozitia de dovleac, le rulam si le asezam in vasul aparatului, uns cu putin unt la temperatura camerei sau cu ulei. Ungem placinta cu amestecul de ou si iaurt si setam din MENU functia BAKE pentru 50 de minute, la o temperatura de 150 grade. O lasam sa se rumeneasca usor si o pudram cu zahar vanilat dupa ce s-a racit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac - Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 10:40
daca cook-erul asta face si placinta, chiar ca m-a dat gata
la 08.11.2013, 10:41
la 08.11.2013, 10:44
Arata super si cred ca e foarte buna!
la 08.11.2013, 10:47
Dovleacul nu-mi place decat copt...arata bine ,dat naibi cucul asta.....
la 08.11.2013, 10:47

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking