Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:
- 300 g faina de grau + 100 g
- 1 ou mare
- un iaurt gras
- 2 linguri cu ulei
- 30 g drojdie uscata
- 1/2 cescuta cu apa calda
Pentru umplutura avem nevoie de:
- 500 kg dovleac ras
- o cana de zahar
- 100 g stafide
- un praf de piper
- o lingurita de scortisoara
- o lingurita de ghimbir ras
Suplimentar, pentru uns:
Mod de preparare
Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald, ferit de curentii de aer rece.
Intre timp, trecem dovleacul prin razatoare sau il maruntim la un robot/tocator, il lasam sa se scurga bine de sucul continut si il amestecam cu zaharul, scortisoara, piperul, ghimbirul si stafidele.
Daca aluatul a crescut suficient, il impartim in doua jumatati egale si intindem din fiecare cate o foaie nu foarte groasa. Adaugam compozitia de dovleac, le rulam si le asezam in vasul aparatului, uns cu putin unt la temperatura camerei sau cu ulei. Ungem placinta cu amestecul de ou si iaurt si setam din MENU functia BAKE pentru 50 de minute, la o temperatura de 150 grade. O lasam sa se rumeneasca usor si o pudram cu zahar vanilat dupa ce s-a racit. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac - Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|