Ingrediente
- dovleac 1.5-2 kg
- 250 ml apa
- 3-4 linguri ulei
- zahar
- faina cat cuprinde ~600g
- 1 lingura otet
- sare
- ulei pt uns tava
- (stafide)
Mod de preparare
Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac.
Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare.
Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se pune dovleacul stors, zahar si se ruleaza.
La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
Se unge tava cu ulei si se pune aluatul rulat. Se pune ulei si deasupra.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180°C pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi se poate pudra cu zahar pudra.
Dupa ce se racoreste putin, se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (si stafide)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|