Ingrediente
- 1 kg faina de buna calitate
- 1 lingurita sare
- 2 linguri otet
- 4-5 linguri ulei
- Apa rece cit cuprunde
- 1 lingura scortisoara
- 18 linguri gris
- 50 gr zahar praf pentru decor
- 30 linguri zahar
- 3,5 kg dovleac ras
- 200 ml ulei
Mod de preparare
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic.
Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30 minute.
Intre timp curatam dovleacul si il dam prin razatoare. Apoi punem fata de masa pe masa si luam cite un cerc il ungem cu pensula cu ulei si luam cercul il punem pe pumnii strinsi si incepem sa-l rulam atit cit de mult putem( atentie sa nu se rupa) apoi punem pe masa si intindem usor pina depasim cu marginile masa( adica marginile vin in jos).
Rupem usor marginile, stropim cu o lingura foaia obtinuta cu ulei apoi la capatul foii intindem dovleacul pe lungimea foii, presaram trei linguri de gris uniforM( pentru surplusul de apa) apoi presaram scortisoara si cinci linguri de zahar , intoarcem putin capetele, apoi cu ajutorul fetei de masa rulam; asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, ungem cu ulei si repetam operatiunea pina terminam.
Din marginile foilor mai obtinem 2 cercuri.pentru inca doua bucati de placinta.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute; cind este bine rumenita scoatem, acoperim cu un servet de bucatarie pina se raceste apoi pudram cu zahar praf.
O recomand cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ( ludaie) dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|